És científica la cronologia històrica? Introducció a la Nova Cronologia

diumenge, 10 de desembre del 2017


En aquest programa 'Un repàs a la història' de Ràdio Crítica es tracta el tema de les cronologies històriques. Són científics i fiables els mètodes de datació que els historiadors han utilitzat al llarg dels anys per situar els esdeveniments en el temps? Hi ha cronologies alternatives? Què és la Nova Cronologia d'Anatoly Fomenko?

En parlem amb l'Andreu Marfull, arquitecte, doctor en geografia i representant oficial als països de parla llatina de la Nova Cronologia dels matemàtics russos Anatoly Fomenko i Gleb Nosovsky. A l'inici del vídeo podeu veure alguns diagrames amb apunts i esquemes de la Nova Cronologia cedits pel mateix Andreu Marfull. 

L'espai va ser enregistrat a Barcelona el dia 6 de desembre del 2017 i va comptar amb la participació dels col·laboradors Lluïsa Surroca, Carme Calvell, Andreu Marfull, Jordi Fité, Omaira Beltrán i Daniel Bellò. 'Un repàs a la història' és una iniciativa que pretén recuperar el veritable passat de la nostra nació de la mà dels experts i dels investigadors del país.

Subscriviu-vos al canal de Ràdio Crítica al Youtube: 




#historia #radio #catala

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada